Ρινοπλαστική

Είναι μία χειρουργική επέμβαση που αποσκοπεί στη βελτίωση-τελειοποίηση της αισθητικής εικόνας της ρινός ( συμμετρία-μέγεθος),καθώς και στη λειτουργική της αποκατάσταση.

Ανιχνευτικό πρόγραμμα ακοής νεογνών

Η μόνιμη βαρηκοΐα στα παιδιά αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα της δημόσιας υγείας που αφορά ένα ποσοστό 2-4% νεογνά. Εάν αυτό μεταφερθεί στα ελληνικά δεδομένα στις 100.000 γεννήσεις ετησίως αναλογούν 200-400  γεννήσεις βαρήκοων παιδιών. Συνεπώς  η νεογνική βαρηκοΐα δεν είναι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο και οι επιπτώσεις στην ψυχο-διανοητική ανάπτυξη των παιδιών είναι αρκετά σοβαρές.

Ροχαλητό, Υπνοαπνοϊκό σύνδρομο, Υπνική άπνοια

Ροχαλητό

Το ροχαλητό είναι ένα σοβαρό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα που βασανίζει όχι μόνον αυτούς που το εμφανίζουν αλλά και τους συντρόφους τους. Περίπου 40% των ενηλίκων ροχαλίζουν μόνιμα ή περιστασιακά. Οι επιπτώσεις του ροχαλητού στη σχέση του ζευγαριού μπορεί να είναι καταστροφικές. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 80% των ζευγαριών που ροχαλίζουν αναγκάζονται να κοιμούνται σε χωριστά δωμάτια, ενώ ένα ποσοστό 10% σκέφτονται ακόμα και το διαζύγιο.

Παιδική Βαρηκοΐα

Η παιδική βαρηκοΐα είναι μια όχι και τόσο σπάνια πάθηση για την οποία πρέπει να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή και να υπάρχει στενή συνεργασία από τους γιατρούς, τους γονείς, τους παιδαγωγούς και τους δασκάλους. Υπολογίζεται ότι 1 στα 1000 νεογνά παρουσιάζει βαρηκοΐα.

Αδενοειδείς εκβλαστήσεις ( κρεατάκια) και Αδενοειδεκτομή

Τα κρεατάκια αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει μικρόβια και ιούς. Αναπτύσσονται κυρίως σε παιδιά και αρχίζουν να υφίστανται κατά τη γέννηση τους και φτάνουν στο μέγιστο όγκο τους  στην ηλικία των 6-7 ετών. Μετά από αυτή την ηλικία τα κρεατάκια αρχίζουν να συρρικνώνονται και να ατροφούν γιατί δεν αποτελούν σημαντικό μέρος του αμυντικού συστήματος του οργανισμού.

Εξωτερική ωτίτιδα ή ωτίτιδα του κολυμβητή

Είναι η φλεγμονή του πτερυγίου του ωτός ή και του έξω ακουστικού πόρου που οφείλεται κυρίως σε μικρόβια ή μύκητες. Συμβαίνει πιο συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η έκθεση στο νερό είναι συχνότερη.